İçeriğe geç

Mersin Silifke Ne Yenir

Silifke’nin neyi meşhur yiyecek?

Silifke’nin en önemli ve bilinen ürünleri yoğurt ve ayrandır.

Mersine gidince ne yenir?

Mersin’in meşhur yemekleriTantuni.Tarsus KebabıDövme PilavıYüksük ÇorbasıTopalak ÇorbasıBatırık.Sıkma.İli Köfte.Diğer ürünler…

Susanoglunda nerede yemek yenir?

Susanoglu PlajiMbr Iskender yakınlarındaki restoranlar. 6 yorum. … Narlıkuyu Lokmacısı Öğretmenler Meydanı. 25 yorum. … Özkaymak Pastaneleri. 25 yorum. … Unlu Kafeterya. 16 yorum. … Dutalti Sahil Kafe. Susanoglu Plajı’na 0,3 km.Evrim Kafe. Arif Balık Restoran’a 0,3 km. 36 yorum. … Nur Cafe Bar.Daha fazla makale…

Mersin Silifke’de neler var?

Silifke’de Gezilecek Yerler: Silifke Kalesi. … Olba Antik Kenti. … Cennet Çukuru ve Cehennem Çukuru (Heaven and Hell Sinkhole) … Arslan Eyce Özel Amfora Müzesi. … Silifke Atatürk Evi. … Poimenios Hamamı … İmbriogion (Demircili) … Silifke’de bir günde gezilecek yerler.

Mersin’in hangi yemeği meşhur?

Yörenin en meşhur et yemeği ve tarifi; Tantuni: Mersin yöresinde yaygın olan reçel, börek gibi yiyecekler, börek gibi yapılışı kolay ve çabuk olan, hemen yenilebilen ve uzun süre tok tutan yiyeceklerdir.

Silifkenin hangi meyvesi meşhur?

Silifke Çileği; Parlak kırmızı rengi, aroması, kokusu ve görsel görünümü nedeniyle Türk Patent’inde Coğrafi İşaretli Silifke Çileği olarak tanımlanmaktadır.

Mersinde ne tatlısı yenir?

Mersin’in sahip olduğu lezzetler arasında ve kültürümüzün en değerli tatlıları arasında yer alan; Kerebiç tatlısı, Cezerye ve Künefe gibi eşsiz lezzetler bulunmaktadır.

Mersin’in neyi meşhur hediyelik?

Mersin ve ilçelerinin yerel özelliklerini yansıtan çeşitli hediyelik eşyalar ve tatlılar satın alınabilir. Halılar, kilimler, mezitli şallar, muz lifinden yapılmış çeşitli hediyelikler, renkli iğne oyası ve eşarplar şeklinde el sanatlarının güzel örneklerini görmek mümkündür.

Mersin’e özgü dürüm yemeğinin ismi nedir?

Mersin yemek kültüründe sakatat yemenin de önemli bir yeri vardır. Tantuni: Mersin’e özgü bir yemek türüdür, et ve kuyruk yağı küçük küpler halinde doğranır, haşlanır, yağda fırın tepsisine dizilir, üzerine karabiber atılarak dürüm şeklinde yenir.

Silifke’nin yoğurdu nerede yenir?

Silifke’nin Nabzı | Silifke’nin yoğurdu Yoğurtçu Zekeriya’da yenir. Dünya yoğurt merkezi Silifke’mizin meşhur yoğurdunu her platformda tadar.

Mersin Taşucu neyi meşhur?

Taşucu Atatürk Evi Müzesi, Taşucu Liman Kalesi, Tokmar Kalesi ve Taşucu Arslan Eyce Amfera Kalesi büyük bir keyifle gezebileceğiniz ve zengin tarihi dokusuna hayran kalacağınız tarihi yerlerden birkaçıdır.

Susanoğlunda ne yapılır?

Susanoğlu Plajı Yakınlarında Gezilecek Yerler‎Plajlar. Yapraklı Karanlık. … Mağaralar ve Oyuklar. Cennet ve Cehennem Mağaraları… Mağaralar ve Oyuklar. Astım Mağarası … İskeleler ve Yürüyüş Yolları. Narlıkuyu. … Sanat Müzeleri. Narlıkuyu Mozaik Müzesi. … Plajlar. Kızlar Hamamı Koyu. … Kaleler. Kızkalesi Kalesi. … Mağaralar ve Oyuklar.Daha fazla öğe…

Silifkenin denizi nasıl?

Yapraklı Koyu, Silifke Bu denizde ayrıca bir soğuk su kaynağı bulunmaktadır. Yani yazın serinlik sağlayan buz gibi sudan bahsediyoruz. Kayalıklarla çevrili Yapraklı Koyu’nun suyu berrak, temiz ve sakindir. Turkuaz denizi olan bu koyun ince taneli kumlu bir plajı da vardır.

Silifkeden hediyelik ne alınır?

Silifke yoğurdunu taşımak sorun olabilir. Bunun yerine sevdiklerinize hediye olarak Silifke’nin Türk yoğurt lokumunu satın alabilirsiniz. Bu Türk lezzeti Mersin’in meşhur cezerye restoranlarında satılmaktadır. Fındık, fıstık, ceviz, süt, nar ve kivi ile cezeryeye hayır diyemeyeceksiniz.

Silifke’nin özellikleri nelerdir?

Silifke ilçesi 2.943 kilometrekarelik yüzölçümüyle ilin %18’ini kaplar, bunun %89’u dağlık, %11’i ise düzlüktür. İlçede yazlar sıcak ve kurak, kıyı kesiminde tipik Akdeniz iklimi hakimdir; kışlar ise ılık ve yağışlıdır.

Silifke’nin yoğurdu neden meşhur?

Başkan Turgut: “Silifke Yoğurdu Büyük İlgi Gördü” Mustafa Turgut, “Yörüklerin, Toros Dağları’nın yemyeşil bitki örtüsünde otlattıkları keçilerinin sütünden ürettikleri yoğurdun ünü, ünlü türküye adını vermesinin ardından tüm Anadolu’ya yayılmış durumda.

Silifkenin yoğurdu nereye ait?

Mersin’in Silifke ilçesinin meşhur yoğurdu coğrafi işaretle tescillendi.

Silifke ne yetişir?

Bu nedenle rakım arttıkça kıyılarda yoğunlaşan çilek, muz, limon, portakal, mandalina, pirinç, fıstık, zeytin, domates, buğday, nohut, keçiboynuzu ve sebzeler gibi ürün çeşitlerinin yerini nar, erik, kayısı, elma, üzüm, fıstık, incir, kiraz almaktadır. Bunlara ceviz ve badem de eklenmektedir.

Silifke’nin yoğurdu nerede yenir?

Silifke’nin Nabzı | Silifke’nin yoğurdu Yoğurtçu Zekeriya’da yenir. Dünya yoğurt merkezi Silifke’mizin meşhur yoğurdunu her platformda tadar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Prezervatif Kullanan Escort