İçeriğe geç

Vetire Ne Demek Tdk

Vetire ne anlama gelir?

VETİRE TDK’DA NE ANLAMA GELİYOR? TDK’ya göre Vetire üç anlamda kullanılıyor. Kelimenin ilk anlamı “işlem”, ikinci anlamı “stil” anlamına geliyor. Üçüncüsü “Burun deliklerini ayıran zar”. Anlamı şu.

Vetire nedir TDK?

Burun deliklerini ayıran zar.

Süreç vetire ne demek?

Birçok olayın birbiri ardına gerçekleştiği ve birbirini doğrudan veya dolaylı olarak etkilediği zaman dilimine vetire denir. Vetire kelimesinin ikinci anlamı stil, tarz ve tavırdır. Geçmiş olayları daha iyi anlamak ve analiz etmek için düzenlemeye süreç denir.

EVIR ne demek TDK?

Ters çevirmek < ET. ebir- > evir- (Sütun 23, 25): döndürmek, çevirmek.

Vikont ne demek TDK?

Avrupa terminolojisinde Baron ve Kont arasında kullanılan asil bir unvandır. Vizkontes terimi Vizkontların eşleri için kullanılır.

Vera nedir ne anlama gelir?

Sözlükte “kaçınmak, sakınmak, tereddüt etmek” anlamına gelen “vera” kelimesi, “haram olan ve günah olup olmadığı şüpheli olan şeylerden dikkatle kaçınmak, helal ve helal olan şeylerin bir kısmından da uzak durmak” anlamında bir terim olarak kullanılmaktadır. Bu nedenle vera, ileri ve özel bir dindarlık biçimi olarak kabul edilmektedir.

Vesait ne anlama gelir?

Vesait kelimesinin Türk Dil Birliği Sözlüğü’ndeki tanımı vasıta ve araç demektir.

Varite ne demek?

Orijinal olarak “varite” olarak yazılan bu kelimenin sözlük anlamı çeşitliliktir. Çeşitlilik, 18. yüzyılın ilk yarısından bu yana biyoloji, histoloji ve embriyoloji gibi bilimsel dallarda bir terim olarak kullanılmıştır. Aynı türe ait olmalarına rağmen belirli özellikler bakımından birbirlerinden farklı olan canlılara çeşit denir.

Vecde ne demek TDK?

Genellikle bir kişinin duygusal durumunu veya ruh halini ifade etmek için kullanılır. Bu kelime, derin bir coşku veya sevinç anında yaşanan duygusal durumu tanımlamak için kullanılır. Örnek cümle: Şairin dizeleri dinleyicileri coşkuya sürükledi ve salon coşkuyla doldu.

Müstemir ne demek TDK?

Değişmez, kararlı, sağlam, katı.

Cevaz verilmesi ne demek?

Cevaz kelimesi Arapça kökenli bir kelimedir. “İcâze” kelimesinden türemiştir ve “izin vermek, müsaade etmek” anlamına gelir. Türkçede, bir şeyi yapma veya kullanma hakkının izinle verildiği anlamına gelir.

Süreç ne anlama gelir?

Dönem; belirli bir örüntüye ve belirli bir sonuca yol açan bir biçimde, olguların veya olayların düzenlenmesi ve sıralanması. Ayrıca bir şeyin yapılış veya üretiliş biçimini belirleyen bir dizi sürekli süreç ve eylem olarak da tanımlanır.

🤞 ne anlama gelir?

👉 👈 Emoji Anlamı: İşaret parmağının elin tersiyle sola/sağa işaret etmesi – Bir şeye dikkat çekmek, hatırlatmak, uyarmak, yön belirtmek için kullanılır. ✌️ Emoji Anlamı: Zafer İşareti – Bu işaret, 60’larda hippiler tarafından popüler hale getirilen bir barış sembolüdür ve zafer anlamına gelir.

Edvar ne demek TDK?

Edvar, kelime anlamı olarak “çağlar” anlamına gelir ve müzikolojide Türk müziğinin makamlarını anlatan müzik teorik eserlerini ifade eder.

Kofi ne demek?

Kofi, Gana’daki Akan halkı (Ashanti ve Fante gibi) arasında Cuma günü doğan bir çocuğa verilen erkek Akan ismidir. Geleneksel olarak Gana’da bir çocuğa doğumdan sekiz gün sonra, yani dışarıda geçen gün isim verilirdi. Akan geleneğine göre, belirli günlerde doğan insanlar belirli özellikler veya nitelikler sergiler. Kofi, Gana’daki Akan halkı (Ashanti ve Fante gibi) arasında Cuma günü doğan bir çocuğa verilen erkek Akan ismidir. Geleneksel olarak Gana’da bir çocuğa doğumdan sekiz gün sonra, yani dışarıda geçen gün isim verilirdi. Akan geleneğine göre, belirli günlerde doğan insanlar belirli özellikler veya nitelikler sergiler.

Vesair anlamı nedir?

Türkçe-Türkçe sözlükte vesaire teriminin anlamı. Adı geçen (vb.) birkaç şeyden benzer ve benzer (vb.) olduğunu belirtmek için kullanılır.

Vecihe ne anlama gelıyor?

“Vecihi” ismi Arapça kökenli bir isimdir ve genellikle “yüz” veya “çehre” anlamına gelir. Arapçada “vecih” kelimesi yüz, ifade veya görünüm anlamına gelir. Bu nedenle, “Vecihi” ismi genellikle kişisel ifade, karakter ifadesi ve güzellik gibi niteliklerle ilişkilendirilir.

Vetsiz ne anlama gelir?

[1] Eskiden işe yaramaz bir kişiyi tanımlamak için kullanılan bir sıfat. [2] Ne söylediğini bilmeyen, ne de bir şeyin yerini ve yapılış biçimini bilmeyen kişi.

Veri ne anlama?

Veri (İngilizce ve Latince datum; trans. data), ham (işlenmemiş) gerçek bilgi parçacığı için kullanılan terimdir. Veri, ölçüm, sayma, deney, gözlem veya araştırma yoluyla elde edilir.

Tavsiyeli Bağlantılar: Kadın Savaşçı Eski Dilde Ne Demek

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir