İçeriğe geç

Hötürük Ne Demek Tdk

TDK höt ne demek?

Höt deyimsel anlamda korkutmak, sindirmek demektir.

Höykürmek nedir TDK?

[1] (argüman) Bağırarak heyecanla konuşmak.

Ötürek ne?

İshal, virüslerin veya kirlenmiş gıdaların bağırsak hareketlerini etkilemesi sonucu dışkının normalden daha sık (24 saatte 3 veya daha fazla) ve daha sulu olması durumudur.

Hoturuk ne demek?

Sivas yöresinde “bok” kelimesi sümüksü dışkı anlamına gelir.

TDK nedir ne anlama gelir?

Türk Dil Kurumu, Atatürk’ün önderliğinde 12 Temmuz 1932’de Türk Dil Araştırmaları Cemiyeti adıyla kuruldu. Cemiyetin kurucuları, hepsi milletvekili ve dönemin tanınmış edebiyatçıları olan Samih Rif’at, Ruşen Eşref, Celâl Sâhir ve Yakup Kadri’dir.

Hulle ne demek TDK?

Örtünme, bir erkeğin üç kez boşadığı kadınla tekrar evlenebilmesi için, o kadını rızasıyla başka bir erkekle evlendirmesi ve onu bir geceliğine cinsel ilişkiye zorlaması anlamına gelir. Eğer o erkek, nikahtan sonra kadını boşarsa, o kadın isterse ilk kocasıyla evlenebilir.

Hünerdir ne demek?

Kökeni: “Hüner” kelimesi yalnızca Türkçe’de bulunur ve başka hiçbir dilde kökeni yoktur. Anlamı: “Hile” kelimesi, bir kişinin beceri, yetenek veya ustalıkla yaptığı bir şeyi ifade eder.

Hunharca ne demek TDK?

Hunharca normalden fazla, aşırı anlamına gelir.

Hüneri ne?

Bir kişinin bir sanat veya zanaatta edindiği deneyim ve ustalığa beceri denir.

Öhö öhö ne demek?

Öksürük Öksürük (dikkat çekmek için kullanılır)

Özdeşmek ne demek?

[1] Olaylar, nesneler veya özellikler arasında tanımlama veya gruplama yapılmasını sağlayan açısal yakınlık.

Amel oldum ne demek?

Geçmişi gizle Geçmiş detayları Geçmişi temizle Geçmiş: eylem için.

Bırt ne demek?

İş Zekası ve Raporlama Araçları (BIRT), raporları tasarlamak, geliştirmek ve yürütmek için Eclipse sistemine dayalı açık kaynaklı bir çözümdür.

Haterla ne demek?

Hater kelimesi, yaptıkları hataları asla unutmayan veya affetmeyen insanlar için kullanılır. Kalplerinde sevgiden çok nefret olan insanlara da hater denir.

Mırtlak ne demek?

Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan, Mırtlak olayı ve geleneği hakkında bilgi vererek, “Mırtlak, Oğuz Türkçesinden gelmektedir. Yüzyıllardır Akkent’te Ahmet Hoca’nın mezarının yanına kazanlar konur ve keşkekler pişirilerek vatandaşlara ikram edilir. Bu geleneği yaşatmaya çalışıyoruz.

Hun ne demek eski Türkçe?

Bir diğer sonuç da şudur: Batı Türkistan’da Avrupa Avarlarına Hun deniyordu. Aslında Hun ismi İranlılar ve Soğdlular tarafından aynı şekilde yaşayan tüm bozkır kabileleri için kullanılıyordu.

Hodgam ne demek TDK?

Kendini düşünenler kendi dertlerinden muzdarip olurlar ve fedakar olmazlar.

AHE ne demek TDK?

Sigortalıya, sigorta ettirene veya onun lehtarlarına, belirli koşullar altında, ömür boyu veya belirli süreler boyunca, toptan veya belirli süreler içinde ödenen primler karşılığında yapılan periyodik ödemeler.

Hel ne demek TDK?

Gelin süsü veya sim anlamına gelen Hel kelimesi aynı zamanda yaldız anlamına da gelir. Ancak kartal aynı zamanda kakule ve Ölüler Diyarı Kraliçesi’nin adını taşıyan bir bitki olarak da bilinir. Hel çeyhmek kelimesi “yaldızla süslemek” anlamına gelir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir