Bir kekin yapım aşamaları nelerdir?
Kek nasıl yapılır? Hazırlanış aşaması: Soğuk malzemeler kekin kabarmasını engeller. Karıştırmadan önce malzemeler oda sıcaklığında olmalıdır. … Önce sıvılar, sonra katılar! Malzemeleri kek karışımına tek tek ekleyin. … Pişirirken dikkat edin! Beklemeden karışımınızı tavaya dökün, fırına koyun ve pişirmeye başlayın.
Kek tarifinin malzemeleri nelerdir?
“Klasik Kek (Yumuşak)” tarifi için malzemeler: 3 yumurta, 1 su bardağı şeker, 1 su bardağı sıvı yağ, 1 su bardağı süt, 2,5 su bardağı un, 1 paket vanilya, 1 paket kabartma tozu, 2 yemek kaşığı kakao.
Anne keki malzemeleri nelerdir?
Plasenta için malzemeler: 4 yumurta, 1,5 su bardağı toz şeker, 1 su bardağı yoğurt, 1 su bardağı sıvı yağ (200 ml), 1 paket kabartma tozu, 1 paket vanilya, 3 su bardağı un. Dış kaplaması için; Kavrulmuş susam Yapılışı: Yumurta ve şekeri karıştırma kabına koyun.
Kek hamuruna ne katılır?
Önce yumurta ve şekeri çırpın. Sonra su, süt, yoğurt, limon suyu ve yağ gibi sıvı malzemeleri ekleyin. Sonra havuç, limon kabuğu, ceviz, hindistan cevizi ve kuru üzüm gibi malzemeleri ekleyin. Son olarak un, kabartma tozu, kakao ve vanilin gibi kuru malzemeleri ekleyin.
Sade kek malzemeleri nelerdir?
Basit kek tarifi için malzemeler: 3 yumurta, 1 su bardağı şeker, yarım su bardağı sıvı yağ, 1 su bardağı süt, 1 paket kabartma tozu.
Kek hangi rafta pişer?
Kurabiye ve bisküvilerYiyecek türüSıcaklık aralığıRaf konumuKekler ve hamur işleri160–180°CMorta rafEkmek ve hamur işleri200–220°CMorta alt rafEt ve tavuk180–200°CMorta raf (et için) veya üst raf (ızgara için)Sebzeler180–200°CMorta raf2 satır daha
Kakaolu kek için malzemeler nelerdir?
Kakao keki Malzemeler: 3 yumurta, 1,5 su bardağı toz şeker, 1 su bardağı sıvı yağ, 50 gram kakao, 1 su bardağı yoğurt veya süt, 2 paket kabartma tozu, 1 paket vanilya.
Klasik kek kaç dakikada pişer?
Kek tarifleri genellikle farklı fırın sıcaklıklarına sahiptir, ancak fırında kek pişirirken sıcaklık 180 derece olmalıdır. Kekinizi bu sıcaklıkta yaklaşık 30 dakika pişirmeniz gerekir, ancak yine de yaklaşık 20 dakika sonra kekinizi kontrol edebilirsiniz.
Islak kek yaparken sos sıcak mı dökülür soğuk mu?
Sos koyu kıvamda olmalı. Kek hazır olduğunda fırından çıkarın, dilimleyin ve sosu üzerine dökün. Yani sosu döktüğünüzde hem kek hem de sos sıcak olmalı.
Keklerde süt mü yoğurt mu?
Kısaca özetleyecek olursak; lezzetli veya sade, kabarık ve az şekerli kekler için süt, şerbet veya sos kullandığınızda veya aroma eklediğinizde ise yoğun ve nemli kekler için yoğurt kullanmanızı öneririz.
Keki en iyi ne kabartır?
5- Konveksiyon modunda pişirilen kekler daha iyi kabarır. Kürdan veya çatalla bastırıldığında kek temiz çıkıyorsa hemen fırından çıkarın, olduğu gibi sabitlenir, süngerimsi bir kek elde edemezsiniz! 6- Kekinizi ters çevirin, üzerini bir bezle örtün ve bekleyin.
Kekin kolay çıkması için ne yapılır?
Kekinizi tavadan çıkarırken acele etmemelisiniz. Kek tamamen soğuyana kadar beklemek, tavadan çıkarmayı kolaylaştıracaktır. Ayrıca dağılmasını ve eğrilmesini de önleyecektir. Kekin yapışmasını önlemek için tavaya un veya yağ koymayın.
Kolay kek malzemeleri nelerdir?
Hazırlanışı İçin Malzemeler: 3 adet yumurta, 1 su bardağı toz şeker, 1 su bardağı süt, yarım su bardağı sıvı yağ, 2,5 su bardağı un, 1 paket kabartma tozu, 1 paket vanilya, isteğe göre limon kabuğu rendesi veya ceviz.
Kek yapmanın püf noktaları nelerdir?
En iyi keki pişirmek için ipuçları: Malzemeleriniz her zaman aynı sıcaklıkta olmalıdır. Kek fırındayken unu kapıdan girmeden önce dikkatlice ekleyin. Kek soğuyana kadar bekleyin.
Kekin sünger gibi olması için ne yapmak lazım?
Hava sirkülasyonu olmadan çalışan fırında hava akışı azaltılır, böylece kek daha sulu ve yumuşak kalır. Kek pişirirken fırına su dolu bir tepsi koyarsanız yumuşak bir kıvam elde edersiniz. Ayrıca katıların sıvılara oranı da çok önemlidir. Çok fazla un, kekin kurumasının nedenlerinden biridir.
Kek yaparken önce ne yapılır?
Kek pişirirken, önce yumurta ve şeker beyaz bir köpük oluşana kadar iyice çırpılmalıdır. Bunun nedeni, kekin kabarması için şekerin tamamen erimesi gerektiğidir. Kabartma tozunu ekledikten sonra keki mikserle karıştırmayın. Tahta kaşıkla karıştırın.
Kekin piştiğini nasıl an?
Kürdan kekinizden temiz çıkıyorsa kekiniz pişmiş demektir. Harç kekinize yapışıyorsa henüz pişmemiş demektir. Kekinizin pişip pişmediğini bıçak batırarak kontrol etmeyin. Kekinizi fırından çıkardıktan sonra tamamen soğuyana kadar dilimlemeyin.
Kek fanlı mı pişer fansız mı?
*Kek fırına koyulduktan sonra ilk 20 dakika fırın kapağı kesinlikle açılmamalıdır. *Kek sıcak havada pişirilmemelidir, aksi takdirde kekiniz kurur ve sertleşir. *İlk 30 dakika 180 derecede, son 20 dakika 170 derecede pişirilmesi önerilir.
Kek hamuru 1 gece bekletilir mi?
Klasik bir kek karışımı hazırladıysanız, kabartma tozu veya karbonat gibi pişirme malzemeleri eklemeden, sıkıca kapatılmış bir şekilde buzdolabında 1-3 saat saklayabilirsiniz. Bu süre, kekinizin bekleme süresi için sorun olmayacaktır.